Exclusieve AD lezersaanbieding

 • Gratis levering
 • 5 jaar garantie op frame
 • 1 jaar gratis FSN Pechpas uitgevoerd door ANWB

AD viert de lente!

Steeds meer mensen stappen over op de elektrische fiets, daarom speciaal voor de AD-lezer deze twee scherp geprijsde elektrische fietsen. Waarbij u de keuze heeft uit een klassiek model of een hippe urban uitstraling.

Hollandia E-Drive

De Hollandia E-Drive is een elektrische fiets met een lichtgewicht aluminium frame. De 36V electromotor, die is geplaatst in het voorwiel wat u een prettige trapondersteuning geeft en heeft een actieradius van maximaal 60 kilometer. De uitneembare accu ligt onder de sportieve bagagedrager. De Shimano Nexus 3 versnellingen zorgen voor een comfortabel rijgedrag en geven een sportief karakter aan deze fiets. Deze fiets aluminium V-brake velgremmen en lichtgewicht dubbelwandige velgen, verstelbaar stuur en een comfortabel gelzadel voor optimaal fietsplezier.

Specificaties

Aluminium frame met dubbelwandige hoofdbuis met lage instap
Shimano Nexus 3 versnellingen
V-brake velgremmen
Comfort Gel zadel
LED
Li-ion 36V 6 Ah accu, actieradius tot 60 km
Hi Torque naafmotor in voorwiel 250W met perfecte vrijloop
hoogte: 48 cm met lage instap
Hollandia E-Drive technologie
voor en achter (batterij)
2A Gesloten lader. Laadtijd tot 95% max 3 uur.
Dubbelwandige aluminium gebuste velgen met RVS 13 spaken.
Hollandia E-Drive Technology
Geen slot

Hollandia Ebike

De motor is in het voorwiel geplaatst: dit geeft het gevoel alsof u wordt voortgetrokken. De uitneembare accu ligt onder de bagagedrager waardoor deze geen extra ruimte inneemt.

De Shimano Nexus 3 versnellingen zorgen voor een comfortabel rijgedrag. Deze fiets heeft een terugtraprem, maar is voorzien van een extra v-brake velgrem voor. De bagagedragers voor en achter, maken deze fiets handig voor uw boodschappen. De 36V electromotor, geeft u een prettige trapondersteuning, met een actieradius van maximaal 70 kilometer.

Specificaties

Modern hip design
Aluminium frame
Voor en achter drager
Shimano nexus 3 versnellingen
V-brake voor en terugtraprem achter
Led verlichting voor en achter
AXA Defender ART slot
250 W 36V 9Ah Li ion aandrijfsysteem
ongeveer 70 km
3 standen ondersteuning
53 cm met lage instap
Hollandia E-Drive Technology

Hollandia Down Town Toerfiets

Deze zeer comfortabele tourfiets is uitermate geschikt voor een langere fietstocht. De fiets is uitgevoerd met een Shimano 6 versnellingsderailleur, aluminium V-brake velgremmen en dubbelwandige aluminium velgen. Het stuur kan in verschillende standen versteld worden en de gripshifter maakt het schakelen tussen de verschillende versnellingen zeer eenvoudig. Deze fiets is compleet met batterij verlichting, een comfort zadel en een stabiele verstelbare standaard.

Specificaties

Shimano 6 versnellingen met derailleur
Stalen frame en voorvork
Stalen drager oversized
Dubbelwandige velgen
Kenda banden, Reflectie banden
Cardridge van het merk THUN
Kunststof spatborden met spatbordstangen
Stalen zwart gespoten verstelbaar stuur met alu voorbouw
Batterij verlichting
Comfort zadel met veer protectie
V remmen voor en achter
Comfort handgrepen
Dunlop ventiel
Halfgesloten kettingkast en ROTO kunststof jasbeschermers
Dames 49 cm heren 54 cm
RVS homegene bouten en moeren
Geen, de toerfiets is een normale fiets.
Dames: 28 inch, heren: 28 inch

Meer info

 • 5 jaar garantie op frame
 • Gratis thuisbezorgd op afspraak
 • 1 jaar gratis FSN Pechpas uitgevoerd door ANWB*

Profiteer nú van deze aanbieding!
Hollandia Elektrische fietsen van € 1.295,- voor € 995,-


De Hollandia Electric (urban) is direct leverbaar, u ontvangt binnen 5 werkdagen een email van de transporteur om een bezorgafspraak te maken.

De Hollandia E-Drive (klassiek) ) is direct leverbaar, u ontvangt binnen 5 werkdagen een email van de transporteur om een bezorgafspraak te maken.

Hollandia Toerfiets van € 239,- voor € 199,-

De Hollandia Toerfiets is leverbaar binnen 3 weken, u ontvangt binnen 5 werkdagen een email van de transporteur om een bezorgafspraak te maken.

Bij bezorging van de fiets ontvangt u tevens de gebruiksaanwijzing, de Pechpas en het garantiedocument.
* Uitgezonderd toerfiets

Veelgestelde vragen

Algemeen

Kan ik de fiets ook gebruiken zonder trapondersteuning?

Ja. Elektrische fietsen hebben een gewone fiets als basis met dezelfde rij-eigenschappen als een gewone fiets. De accu is makkelijk uitneembaar en netjes weggewerkt onder de bagagedrager. De fiets is daarom nauwelijks herkenbaar als een elektrische fiets en kan ook prima worden gebruikt zonder de trapondersteuning in te schakelen.

Is een elektrische fiets zwaarder dan een gewone fiets?

De Hollandia Elektrische fietsen zijn lichte elektrische fietsen, het gewicht (inclusief accu) is 24 kg. De accu weegt circa 3 kg.

Is een elektrische fiets voor de wet een fiets of een bromfiets?

Als een elektrische fiets is uitgevoerd met een elektromotor die ondersteuning geeft tijdens het trappen en waarvan de snelheid nooit hoger is dan 25 km/uur is de elektrische fiets gelijkgesteld aan een gewone fiets.

Voor elektrische fietsen geldt in Nederland geen kenteken- en verzekeringsplicht. Ook hebt u voor deze fiets geen rijbewijs nodig en kunt u gebruik maken van de fietspaden.

Moet ik een helm dragen?

Nee. In Nederland geldt voor elektrische fietsen geen helmplicht.

Kan ik de fiets ook in de regen gebruiken?

Ja, alle onderdelen zijn spatwaterdicht.

Accu

Hoeveel kilometer kan ik met een volle accu fietsen?

Het aantal kilometers dat u met een volledig geladen accu kunt fietsen (de actieradius) is minimaal 60 km. Echter de actieradius hangt van de weersomstandigheden af.

Hoe kan ik de accu opladen?

Sluit eerst de lader aan op de accu. Steek daarna de stekker van de lader in een stopcontact. De accu is volledig opgeladen zodra er 4 groene lichtjes gaan branden. Zet de lader uit en trek de kabel uit het stopcontact.
De groene LED licht ook op als er geen accu op de lader is aangesloten. Neem na het laden eerst de stekker uit het stopcontact en daarna de stekker van de lader uit de accu.

Waar kan ik de accu opladen?

Overal waar een stopcontact is. De accu is uitneembaar en met de bijgeleverde lader kan de accu overal worden opgeladen.

Wat is de levensduur van de accu?

Bij normaal gebruik kan de accu 1500 tot 2000 keer opgeladen worden.

Hoelang duurt het opladen van de accu?

Dat is afhankelijk van de status van de accu. Is de accu volledig ontladen moet de accu 6 tot 7 uur worden opgeladen.

Moet ik de accu eerst leegrijden voor ik deze weer kan opladen?

Nee, dat is niet nodig. Na een fietstocht kunt u de accu weer opladen.

Welk type accu zit er op de Hollandia elektrische fietsen?

De Hollandia Edrive (klassiek) heeft een Li-ion 36V/11,6 aH accu. En de Hollandia Electric (urban) heeft een Li-ion 36V9aH Beide accus’s zijn afneembaar onder de bagagedrager.

Moet ik de accu in de winter binnenshuis bewaren?

Om de capaciteit van uw accu te behouden is het belangrijk dat u de accu bij kamertemperatuur bewaart en elke 3 maanden 2 uur oplaadt.

Garantie & Pechhulp

Hoelang heb ik garantie op een Hollandia Fiets?

Garantie op frame: 5 jaar. Op overige delen 2 jaar. Deze garantie wordt uitgevoerd door Fiets Service Nederland. Fietsservicenederland.nl

U ontvangt nu gratis bij de elektrische fietsen een jaar lang de FSN Pechpas, uitgevoerd door de ANWB. Door heel Nederland beschikbaar (met uitzondering van uw woonadres).

Kan mijn elektrische fiets aan huis worden gerepareerd?

Ja. Hiervoor moet u zich aanmelden bij Fiets Service Nederland. Zij bepalen of de reparatie binnen de garantie valt en of er een monteur naar u toe kan komen.

Wat doet u als u pech heeft?

U belt altijd eerst de ANWB Alarmcentrale voor FSN Pechhulp.

Wat mag u van ons verwachten?

U mag van ons verwachten dat wij er alles aan doen om u weer op weg te helpen.
Onze service streeft naar het ter plekke verrichten van een (nood)reparatie, zodat u de reis veilig kan vervolgen met eigen fiets. Mocht dit niet lukken, of als op voorhand blijkt dat dit niet mogelijk is, brengen wij u naar één op te geven (dealer)adres in Nederland, binnen een straal van maximaal 10 km van de pechlocatie.

Wie heeft recht op hulp?

FSN pechhulp is gekoppeld aan uw (elektrische) fiets. In principe maakt het niet uit wie de fiets bestuurt bij pech onderweg. De FSN Pechpas geeft alleen recht op hulp als u deze van te voren heeft geactiveerd via www.fietsservicenederland.nl (minimaal 48 uur voorafgaand aan de pechsituatie). Vanaf 48 uur na activeren, heeft u recht op pechhulp. Indien u uw AD Pechpas niet heeft geactiveerd, heeft u dus geen recht op hulp.

Hoe kunt u aantonen dat u recht op hulp heeft?

Voor de FSN pechhulp is het nodig dat u zich ter plekke legitimeert met een geldige FSN Pechpas. U dient ook altijd uw geldige legitimatie te kunnen tonen aan de hulpverlener ter plekke. Let op! U heeft alleen recht op hulp als u uw FSN Pechpas heeft geactiveerd minimaal 48 uur voorafgaand aan de pechsituatie via Fietsservicenederland.nl

Welke voertuig helpen wij?

U heeft recht op de FSN pechhulp alleen voor uw geregistreerde (elektrische) fiets. Het framenummer van de elektrische fiets is bekend bij de ANWB Alarmcentrale (alleen als u uw FSN Pechpas heeft geactiveerd).

Waar helpen wij u?

Het dekkingsgebied voor FSN pechhulp:
- In heel Nederland*, vanaf 1 km van uw woonadres.
- Het is puur een ’pech onderweg’ service. Wij helpen dus niet thuis.

* Op Ameland en Terschelling wordt hulp verleend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Op Vlieland en Schiermonnikoog is geen hulp mogelijk.

Wat is de werkwijze en wat zijn de regels die daarbij horen?

Uw (elektrische) fiets is onderhouden en voldoet aan de wettelijke eisen.

- Wij hebben uw medewerking nodig, bijvoorbeeld als wij vragen om snelle en juiste informatie.
- Onze medewerkers zijn getraind in het beoordelen en oplossen van pechsituaties. Het is daarom belangrijk dat u hun instructies en adviezen opvolgt. Zij beoordelen of er recht op hulp is.
- Wij kunnen de hulp van derden inschakelen, bijvoorbeeld een transportbedrijf.
- Wij kunnen u alleen helpen als wij uw (elektrische) fiets veilig kunnen bereiken zonder de regels of de wet te overtreden. Dit is ter beoordeling aan de hulpverlener.

Hoe vaak heeft u recht op de FSN pechhulp?

U heeft recht op maximaal 1 keer pechhulp. Vanaf de 2e keer vragen wij daarvoor een eigen bijdrage van €130 per hulpverlening.

Wanneer heeft u recht op FSN pechhulp in Nederland?

U heeft recht op hulp bij pech onderweg voor een voorval dat rechtstreeks verband houdt met het normaal gebruik van uw (elektrische) fiets tijdens een reis binnen het dekkingsgebied. Wij helpen dus niet thuis!

- U heeft recht op hulp bij pech onderweg, vanaf 48 uur nadat u uw FSN Pechpas heeft geactiveerd, tot maximaal 1 jaar na de aankoopdatum- U ontvangt de FSN Pechpas direct bij aankoop van uw (elektrische) fiets, uit handen van uw verkoper.
- U dient de FSN Pechpas zelf te activeren. Indien u de pechpas niet heeft geactiveerd, heeft u geen recht op hulp onderweg.

Wat zijn situaties waarin wij u niet helpen?

Wij helpen u niet als u:

- De pech had kunnen voorzien voordat u vertrok.
- bij schade ( andere aan fietsverlichting).
- Thuis pech heeft. Wij helpen vanaf minimaal 1 km vanaf uw thuisadres.
- Onze hulp inroept terwijl u de wet overtreedt.
- Zich onredelijk of agressief gedraagt tegen onze medewerkers of door ons ingeschakelde hulpverleners, of als zij de situatie als dreigend ervaren.
- Volgens ons oneigenlijk gebruik wilt maken van onze service.

Welke kosten zijn voor uw eigen rekening?

De materiaalkosten van (nood)reparaties ter plekke zijn altijd voor uw eigen rekening. Ook de kosten voor vervolgreparaties zijn voor uw rekening. Bij verlies van de pas wordt geen duplicaat verzorgd.

In hoeverre zijn wij aansprakelijk?

FSN pechhulp is alleen aansprakelijk bij een aantoonbare toerekenbare tekortkoming ten aanzien van: • schade die rechtstreeks voortvloeit uit de hulpverlening.

Hoe lang loopt uw FSN pechhulp?

U heeft recht op hulp bij pech onderweg, vanaf 48 uur nadat u uw FSN Pechpas heeft geactiveerd, tot maximaal 1 jaar na de aankoopdatum van uw nieuwe fiets. U ontvangt de FSN Pechpas direct bij aankoop van uw (elektrische) fiets, uit handen van uw verkoper. De FSN pechhulp wordt niet automatisch verlengd. Voor het aflopen van de geldigheidsduur van 1 jaar, ontvangt u via de ANWB een vrijblijvend aanbod om de pechhulp voor uw (elektrische) fiets te verlengen bij de ANWB.

Worldbike Pro

De elektrische fiets groeit snel in populariteit. Logisch, want de e-bikes worden steeds comfortabeler en beter.
Dat bewijst ook de Worldbike Pro, die door de redactie van het Algemeen Dagblad werd onderworpen aan een test.

Bewonderende blikken in hartje Rotterdam als het verkeerslicht op groen springt. De Worldbike Pro is zelfs sneller weg dan sommige racefietsers. En zeker omdat hij eruit ziet als een vlotte, gewone en toch sportieve fiets, met de accu netjes weggewerkt onder de bagagedrager, levert dat nieuwsgierige collega-fietsers op die ook wel eens willen weten hoe dat nou rijdt, zo’n e-bike.

De elektrische fiets is aan een onstuitbare opmars bezig. In eerste instantie vooral bij ouderen, maar inmiddels verkiezen ook steeds meer forenzen en jongere stadsbewoners de ‘fiets-met-altijd-wind-in-de-rug’ boven de dure auto. En gelijk hebben ze, want de nieuwste generatie e-bikes rijdt over het algemeen comfortabel, soepel en snel. Dat geldt ook voor de Worldbike Pro, die nogal wat pluspunten biedt:

 • krachtige, makkelijk op het stuur te bedienen ondersteuning
  (5 standen: 1 = lichte ondersteuning, 5 = veel ondersteuning)
 • uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • 7 versnellingen
 • kwalitatief hoogwaardige materialen van onder meer Shimano (remmen en versnellingen) en Schwalbe (banden)
 • grote actieradius (bereik van 100 km)
 • ook zonder ondersteuning is er goed te fietsen met de Worldbike Pro
 • sportief uiterlijk, mede door open kettingkast.

En de nadelen? Iedere fietser heeft zo zijn voorkeuren, maar niet iedereen zal de volgende eigenschappen waarderen:

 • Fiets maakt een zoemend geluid.
 • Beginnende e-biker moet misschien wennen aan directe ondersteuning en relatief hoge snelheid: bij maximale ondersteuning (stand 5) haal je gauw de maximumsnelheid van 25 km per uur.
 • Open kettingkast zal niet iedereen waarderen.

Conclusie: de Worldbike Pro is een prima, robuuste e-bike, die qua prijs, prestatie en service (3 jaar garantie!) veel concurrenten te slim af is.

Algemene tips voor aanschaf e-bike


Nederlanders betaalden vorig jaar gemiddeld 1900 euro voor een nieuwe e-bike. Uit diverse gebruikerstests blijkt dat zeker niet altijd de duurste modellen het beste scoren. Let bij de aanschaf vooral op:

 • Lage instap is comfortabeler, zeker omdat e-bikes relatief zwaar zijn.
 • Maak een proefrit! Bevalt de mate van ondersteuning (direct of traag, zijn er verschillende niveaus van ondersteu ning mogelijk?)
 • Stel dat de accu leeg is, is er dan ook zonder ondersteuning mee te fietsen?
 • Bij maximale ondersteuning raakt de accu eerder leeg. De door de fabrikant opgegeven actieradius geldt altijd voor ondersteuning in de laagste stand.
 • Sommige e-bikes bieden maar één of twee standen qua ondersteuning. Dat kan al gauw onprettig aanvoelen (te veel of te weinig ondersteuning)
 • Kies altijd voor een fiets met afneembare accu. Dan hoeft bijvoorbeeld niet de hele fiets mee in de garage of op de hotelkamer.

Leo van Marrewijk, AD reiswereld

*